Przemek napisał(a):
Dzięki, kilku katalogów nie mam. Ale już nie będę z tym walczył. I tak straciłem prawie 2 godziny
Teraz na GOGu widzę po 10$, ale od czasu do czasu są promocje, że i za 10 zeta można kupić. To już niemal tak jak darmowe demo, a czasu powinno oszczędzić, wiadomo czas to pieniądz. Oczywiście jak ktos lubi takie gry, to pozycja obowiązkowa, jak nie to niekoniecznie. Dla mnie akurat seria HoM&M w odsłonie pierwszych 3 części, obok serii Gran Turismo, to dwa najlepsze cykle gier jakie stworzył człowiek. Tego drugiego cyklu ze względu na prawa własnościowe Sony, poza emulacją na AmigaOS nigdy nie będzie, dobrze że są choć Herosi.
No ale rozumiem że jak ktoś nie jest fanem to nie musi mieć takiego parcia. Sam np. nie kupiłbym Red Alert, tylko dlatego że jest port dla AmigaOS 4 (choć to może nie najlepszy przykład, bo zdaje się że dane do Red Alert i C&C są rozprowadzane za darmo) i jak bym miał mieć z tym jakieś problemy, to pewnie też bym odpuścił nie czekając nawet 2 godzin, bo to nie moja gra. Zresztą najnowszych wersji portow tych RTSów nawet nie ściągałem. Tak samo nie sprawdzałem nawet teorii Recedenta, czy brak filmów w Fallout 2, skutkuje brakiem możliwości ukończenia gry. Wiem że to zacny i zasłużony tytuł i cieszę się że port Fallouta jest na AmigaOS 4, ale po kilkuminutowym spacerku i ubiciu może ze 4 skorpionów, stwierdziłem że to też nie moja gra.