No więc próba pierwszego uruchomienia i zwis. Już chciałem otwierać wątek na Amigans.net by zobaczyć co jak i dlaczego, ale coś mnie tknęło by zajrzeć pod drodze na OS4Depot... a tam w dziale upload, jakby na zamówienie pojawiła się nowa wersja Barony
Ta już się nie zawiesiła i poszło wszystko bez problemu
Co do prędkości, to sobie wcześniej uruchomilem grę na moim najwolniejszym aktualnie pececie czyli laptopie I3 2.2Ghz z wbudowaną grafą na Intelu, co prawda młodszym niż X1000 bo pięcioletnim i niestety tam pomyka to szybciej. Mam nadzieję że na X5000 będzie przynajmniej nie wolniej niż na tym lapku, bo na X1000 szału nie robi. Wydaje mi się że na SAM460 czy Taborze to chyba ciężko będzie mówić o płynności, skoro w przypadku X1000 jest już na granicy (fakt że grałem w domyślnej rozdziałce 1280x 720, a była do wyboru jeszcze jedna niższa, możliwe też że da się to przyspieszyć innymi sposobami, grałem na domyślnych ustawienaich z PC). No i warto od razu przełączyć z domyślnego trybu okienkowego na fullscreen, gdyż gra niestety nie grabowala mi wskaźnika myszy, więc w czasie zabawy często wychodziłem poza ekran i przypadkowo uruchamiałem inne programy
No ale mimo wszystko wstepnie jest ok. Testuję dalej.