Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest poniedziałek, 20 maja 2024, 00:19

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: środa, 27 sty 2021, 08:15 
Offline
Regularny forumowicz
Regularny forumowicz

Dołączył(a): sobota, 20 cze 2020, 06:56
Posty: 57
Mam do Was prośbę. Czy moglibyście sprawdzić, czy po ostatnich aktualizacjach systemu działa Wam SysMon. Nie wiem, czy to jest związane z aktualizacją ale u mnie wywala błąd przy uruchomieniu i czasem nawet zawiesza system.

_________________
Pegasos II G3, 2GB, Radeon 9000 128MB, USB 2.0, SBLive!, SSD 240GB, smart pwr/rs


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla Twitter
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 27 sty 2021, 10:46 
Offline
Regularny forumowicz
Regularny forumowicz

Dołączył(a): sobota, 20 cze 2020, 06:56
Posty: 57
Nie wiem, co miałem pogrzebane (chyba coś z siecią) ale teraz działa. Skoro jednak jest już ten wątek to czy działa Wam w SysMon test szybkości sieci? U mnie się nie wykonuje.

_________________
Pegasos II G3, 2GB, Radeon 9000 128MB, USB 2.0, SBLive!, SSD 240GB, smart pwr/rs


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 27 sty 2021, 14:09 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 15:14
Posty: 4676
U mnie też nie działa na X5000. Sprawdziłem jeszcze na szybko program Netspeedometer, też nie działa.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 20 kwi 2021, 17:26 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 15:14
Posty: 4676
No to mamy rozwiązanie problemu, choć niestety nie tak jak byśmy tego chcieli. Jedną ze zmian w nowej wersji Sysmon 6.4, jest:

* Removed : Network bench as it is no more working


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 1 sie 2022, 09:05 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 15:14
Posty: 4676
Na marginesie, co prawda nie za sprawą SysMon, ale jest już możliwość testowania prędkości sieci pod AmigaOS 4. Mała pchełka, która bardzo dobrze wykonuje to zadanie, w zakresie pobierania, wysyłania czy pingu nazwya się Speedtest-cli i czeka sobie w kolejce na OS4Depot.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO