Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest niedziela, 19 wrz 2021, 08:11

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: sobota, 8 maja 2021, 12:09 
Offline
Amator
Amator

Dołączył(a): czwartek, 8 kwi 2021, 13:48
Posty: 39
Lokalizacja: Trojmiasto
Czy jest mozliwosc wylaczenia programu ktory zawiesil sie? System jeszcze dziala ale apka juz nie. Zalozylem ten temat bo nic odpowiedniego tematycznie mi nie podeszlo.


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla Twitter
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 8 maja 2021, 18:19 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 15:14
Posty: 4026
Jeśli "grimmuje" to można kliknąć usuń prorgam. Czasami niewiele to daje i np. okno programu dalej jest widoczne, wówczas można próbować je ubić programami typu killwin. Na Depocie znajdziesz takie dwa. No ale należy pamiętać że AmigaOS 4, to nie Windows, by sobie tak bezboleśnie ubijać taski, więc dziadostwo siedzi w pamięci i czasami może bruździć na tyle, że bez resetu i tak się nie obejdzie.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 15 maja 2021, 14:27 
Offline
Amator
Amator

Dołączył(a): czwartek, 8 kwi 2021, 13:48
Posty: 39
Lokalizacja: Trojmiasto
Okolo 2 miesiecy uzywam OS 4 ale wciaz dokuczaja mi problemy typu: 1. Po poprawce Es 2 nie dziala mi powiadamianie. Jesli ustawie notification server zeby dzialal to przy byle notyfikacji zawiesza mi system. 2. Jesli podczas startu systemu tapeta ma rozmiar skalowany do rozdzielczosci ekranu ( czy to w dol czy w gore) to system startuje ale jest praktycznie zafreezowany dzwiek otwarcia wb tez nie startuje. Jak ktos wie gdzie szukac zeby sie tego pozbyc to zachecam do podzielenia sie wiedza ;-)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 14 cze 2021, 20:10 
Offline
Amator
Amator

Dołączył(a): czwartek, 8 kwi 2021, 13:48
Posty: 39
Lokalizacja: Trojmiasto
Zauwazylem ze system przy odpalaniu uruchamia z katalogu kickstart szereg sterownikow... i zauwazylem ze poza RadeonHD.chip otwiera takze Voodoo i Atiradeon. Czy te dwa sa do czegos potrzebne czy to jakies pozostalosci bog wie czego? Boje sie usunac ze startupa bo nie lubie niespodzianek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 14 cze 2021, 23:36 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 12:28
Posty: 1177
To nie są "pozostałości", ale możesz parę rzeczy usunąć. Aby potem system wstał ;) Niemniej zysk czasowy jest minimalny, na słabszej konfiguracji niż twoja miałem kilka sekund.

_________________
AmigaOne 500 (AMCC 460ex 1150 MHz), 2 GB RAM, Radeon 7750 (1GB, DDR5), karta dźwiękowa Envy24HT


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 15 cze 2021, 19:43 
Offline
Ultra forumowicz
Ultra forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 22:11
Posty: 1534
arturB napisał(a):
Zauwazylem ze system przy odpalaniu uruchamia z katalogu kickstart szereg sterownikow... i zauwazylem ze poza RadeonHD.chip otwiera takze Voodoo i Atiradeon. Czy te dwa sa do czegos potrzebne czy to jakies pozostalosci bog wie czego? Boje sie usunac ze startupa bo nie lubie niespodzianek


Mozesz je wyREMować przez ustawienie przed nimi średnika - jeśli nie używasz karty voodo 3xx lub atiradeon 9xxx.


; voodoo.
; atiradeon.
radeonhd.chip


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO