Witam,
Po raz pierwszy przychodzi mi poradzić się Was w sprawie Amigi nowej generacji.

Rzecz dotyczy pożyczonego przeze mnie od Troelsa Erskinga z AmigaBounty komputera
Sam440ep.
Otóż kiedy niedawno - po długiej przerwie - postanowiłem go znów uruchomić - komputer przechodzi pomyślnie przez ładowanie kickstartu, jednakże system nie wczytuje się do końca. Zatrzymuje się na obrazku "AmigaOS 4.1". Dysk zatrzymuje się i nic dalej się nie dzieje.
Kiedy spróbowałem załadować komputer z CD-ROMu to tam z kolei system nie widzi twardego dysku (spośród urządzeń jest widoczny tylko CD-ROM) więc nie mogę przeprowadzić ponownej instalacji systemu.
Co może być nie tak?
Miałem zamiar sprawdzić z innym dyskiem twardym, ale na razie nie mam takiej możliwości. Podejrzewam, że to trywialny problem, i na pewno ktoś z Was spotkał się z czymś takim.
P.S. Jeszcze dodam, że komputer czasami podczas bootowania nie wykrywa dysku. Również kiedy jeszcze system załadowywał się to czasami Workbench zawieszał się, gdy włożyłem płytę kompaktową. Dzieje się tak jednak od początku używania przeze mnie tego komputera. Problem z nie ładowaniem się systemu jest nowy i na razie uniemożliwia mi to pracę na tym komputerze.
Dziękuję z góry za wszelką pomoc.
Pozdrawiam.
Robert 'Hextreme' Szacki