amig_os napisał(a):
Nie ma jednego rozwiązanie ze względu na różny CPU i jego różne cechy altivec/no_altivec - całość wiąże wspólna część (RadeonHD + GPU) więc prace trwają i/lub ukończono:
- Altivec optymalizacja MPlayera
- RadeonHD + kompozycja
- obsługa wielu rdzeni
- RadeonHD + GPU
- Gallium 3D
Zapewni to wszechstronność bez względu na konfigurację gdyż zawsze będziesz miał dostęp do "jednej z powyższych" możliwości akceleracji/dekodowania video np. H.264 codec.
Nie bardzo rozumiem, piszesz że ten gość mający pracować nad Altiveciem przysłuży się i reszcie użytkowników? Nie bardzo kumam jak - jego praca obejmie poprawy wybiegające
poza sam Altivec?
Nie zrozum mnie źle, ja jestem jak najbardziej za, bo takich którzy mogą, a szczególnie tych co chcą bardzo brakuje, więc pozyskanie takiego kogoś wyszło by na dobre.
Nawet jeśli trzeba będzie robić bounty, sam się dorzucę byle szło to do przodu. Z tym że nie jestem pewien czy nie będę fundował komuś czegoś, z czego sam nie będę miał
żadnego pożytku.
Poza tym skoro nowe karty graficzne są tak potężne i wciąż powstają nowe a starsze tanieją, to dlaczego cpu to robi, a nie gpu?
Poza tym dlaczego tyle systemów obsługi grafiki - gallium, mesa itp? Nie da rady skupić się na jednym?
Proszę o cierpliwość, bo mam dużo pytań a nigdy nie interesowałem się tym, nawet w przypadku klasyków, bo nigdy nic lepszego od AGAty nie miałem.