Wspaniała wiadomość! Załapałem się nawet na cenę promocyjną (dzięki za wskazówkę!

).
@Mufa
Cytuj:
bez cienia wątpliwości mogę stwierdzić że jest to najbardziej mroczna i psychodeliczna odsłona pierwszej generacji Dooma
Zdecydowanie potwierdzam. Mam na Xbox i faktycznie klimat jest niesamowity. Zupełnie inny odbiór niż w przypadku gier z głównej linii serii.
Niestety, w wersji amigowej jest jeden (ale za to dość istotny

) minus - gra nie chce u mnie działać. Po wystartowaniu otwierają się dwa okienka:
- okienko konsoli z logami ze startu
- czarne okienko, w którym - jak rozumiem - po załadowaniu powinna się wyświetlić gra
Po kilku(nastu) sekundach cały ekran robi się czarny (pierwsze wrażenie trochę jakby gra przełączyła się w tryb pełnoekranowy) i nic już się nie dzieje. Co więcej, monitor całkiem traci sygnał
video od komputera i nie pozostaje nic innego, jak restart przyciskiem na obudowie.
Z logów startowych jedyne potencjalnie niepokojące wpisy to ostrzeżenia z libpng:
- iCCP: known incorrect sRGB profile
- iCCP: cHRM chunk does not match sRGB profile
a ostatnie wpisy tuż przed utratą obrazu to ustawienia z GL Extension.
Mój konfig to:
Sam460LE, 2GB RAM, Radeon RX560 4GB RAM, SoundBlaster AudigyFX.
System działa pod AmigaOS 4.1 FE Update2 + hotfix z ES 2.2, WB chodzi w rozdzielczości 2560x1440, mam zainstalowaną najnowszą wersję SDL3.
Może ktoś ma jakiś pomysł co może być przyczyną?