Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest wtorek, 17 wrz 2024, 16:16

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Wiadomość
PostNapisane: niedziela, 30 cze 2024, 13:13 
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

też mi się podobało. całkiem ciekawe te G4 w klasyku.

Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla Twitter
PostNapisane: niedziela, 30 cze 2024, 15:03 
Regularny forumowicz
Regularny forumowicz

To prawda.
Nie wiedziałem że te karty PPC tak bardzo poszły do przodu.

PostNapisane: niedziela, 7 lip 2024, 14:38 
Administrator
Administrator

W dzisiejszym odcinku specjalnym omawiam świeżutkie wydawnictwa prasowe, a więc czwarty numer czasopisma Amiga Friendship oraz sprzedany w kilku tysiącach egzemplarzy Amiga Extreme. Remik kolejny raz postawił na swojego ulubionego konika, czyli gry fps, a konkretnie zgłębia historię narodzin kilku silników 3D z lat 90-tych. Zapraszamy!!!

PostNapisane: niedziela, 7 lip 2024, 16:57 
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dobry temat te silniki 3d :thumbup: O kilku silnikach demo nie wiedziałem :roll: :thumbup:
A z tym wypatrywaniem ACS i MA w kiosku to chyba każdy tak miał :D I jeszcze jak u mnie ACS i MA były zaraz za szybą i z daleka było widać "AMIGA" to napawało dumą :D :thumbup:

Interes życia https://www.youtube.com/watch?v=EUkYy2YItvo

PostNapisane: niedziela, 4 sie 2024, 06:09 
Administrator
Administrator

Minął rok od momentu nawiązania mojej współpracy z Remikiem, przy tworzeniu kanału Amiga Bez Ściemy. Urodziny ABŚ są dobrym pretekstem do podsumowania naszej dotychczasowej działalności. Przygotowaliśmy zatem odcinek - "Urodziny bez spiny - kronika kanału". Jak to już niejednokrotnie bywało w przypadku ważnych dla nas materiałów i ten okrasiliśmy fabularyzowanym intrem, którego realizacja, chyba jak dotąd odbyła się z największym rozmachem. Czy całość wyszła ok, to już oceńcie sami. Zapraszamy na film!!!

PostNapisane: poniedziałek, 5 sie 2024, 19:14 
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Ale ten rok zleciał, nie wiadomo kiedy :D Dobra robota :thumbup:

Interes życia https://www.youtube.com/watch?v=EUkYy2YItvo

PostNapisane: piątek, 30 sie 2024, 09:15 
Administrator
Administrator

Ok, koniec wakacji, czas znowu wejść na bardziej intensywne obroty. Na dobry początek prezentujemy Wam materiał na temat amigowych silników 3D. Było tego naprawdę sporo, większość z nich skończyła na etapie tech-dema, czasami udało się nawet wydać pełnoprawne demo gry, a w kilku przypadkach determinacja autorów doprowadziła do finalnego skomercjalizowania produktu. Zobaczcie więc jak kształtowała się ta historia realizacji amigowych marzeń pogoni z Doomem.

PostNapisane: piątek, 6 wrz 2024, 18:56 
Administrator
Administrator

Po dwumiesięcznej przerwie przyszedł też czas na wznowienie cyklu odcinków specjalnych. Tym razem poruszyłem temat TV, a konkretnie czy Amiga NG może zastąpić telewizor, a jeśli tak to w jakim zakresie i z jakimi ograniczeniami. Remik ponownie zanurzył się w tematykę swojej ukochanej Amigi CD32 i wziął pod lupę kilka gier wydanych na nośniku CD, które mają swoje odpowiedniki w wersjach dystrybuowanych na dyskietkach. Zapraszamy!!!

PostNapisane: środa, 11 wrz 2024, 12:51 
Administrator
Administrator

Ostatni odcinek, czego nie dało się nie zauważyć, musieliśmy trochę ocenzurować. Dopiero trzecia wersja filmu z rozwaloną częścią wizualizacji przeszła weryfikację YT. Dyskutowaliśmy o tym i zgodnie doszliśmy do wniosku że powinniśmy dostarczać Wam materiałów, bez tego typu "kwiatków". Jeśli chcielibyście nam w tym pomóc tu przeczytacie jak można to zrobić. Oczywiście bez względu na odzew ABŚ to przede wszystkim nasza pasja i będziemy działać dalej.

PostNapisane: niedziela, 15 wrz 2024, 19:08 
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Do tej pory jeszcze nic o kanale nie pisałem ale oglądam wszystko ;)
Z racji tego, że zdecydowanie więcej czasu spędzam z amigami klasycznymi niż z NG, a niewiele pamiętam, takie
wspominki fajnie mnie nakierowują. Szczególnie, że 90% treści to klasyk. Dobra robota :)

BTW W #33 stwierdziłeś, że WebKit się tworzy dla AOS4 od roku. Niestety, od dwóch lat. Prace ruszyły 09/2022.
Kiedyś też myślałem, że UVD daje w AOS4 przewagę. Szkoda, że od kilku lat oprócz wspomagania już wgranych/ściągnietych filmów nic się nie rozwinęło. A jak sam stwierdziłeś, kto ogląda filmy na kompie? Nawet nie ma darmowego odtwarzacza wykorzystująca sprzętowe dekodowanie. Także IMO przeglądarka zdecydowanie ważniejsza.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Strefa czasowa: UTC + 1