Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest wtorek, 19 lut 2019, 15:08

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
PostNapisane: czwartek, 9 mar 2017, 05:52 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 14:15
Posty: 752
Jakie konkretnie pliki z katalogu "Main" z Return to Castle Wolfenstein trzeba przegrać do wersji amigowej? Pewnie któreś z tych .pak?


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla Twitter
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 10 mar 2017, 14:28 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 1241
Emu napisał(a):
Jakie konkretnie pliki z katalogu "Main" z Return to Castle Wolfenstein trzeba przegrać do wersji amigowej? Pewnie któreś z tych .pak?


Chyba wszystkie pliki z "wadami" czyli nazwa.pak


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 4 lut 2019, 19:40 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 1241
Return to castle Wolfenstein Final release is OUT 2 versions:

* EGL_wrap with NOVA and opengles 2.0:
(library EGL_wrap version 0.7.12 min.)

http://hunoppc.amiga-projects.net/sites ... -beta7.lha
http://hunoppc.amiga-projects.net/sites ... aos4_0.lha

* MiniGL with Warp3D:

http://hunoppc.amiga-projects.net/sites ... l-aos4.lha

Źródło:
https://twitter.com/hunoppc
http://www.amigans.net/modules/xforum/v ... post112998


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 4 lut 2019, 23:52 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3374
amig_os napisał(a):
Return to castle Wolfenstein Final release i
http://hunoppc.amiga-projects.net/sites ... aos4_0.lha


Dane do gry ściągnąłem, ale archiwum z plikiem wykonywalnym jest chyba uszkodzone. Mam nadzieję że poprawioną paczkę uda mi się rozpakować i przetestować jutro.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 5 lut 2019, 01:03 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 1241
Mufa napisał(a):
Dane do gry ściągnąłem, ale archiwum z plikiem wykonywalnym jest chyba uszkodzone. Mam nadzieję że poprawioną paczkę uda mi się rozpakować i przetestować jutro.


HunoPPC poprawił pliki:

Reborn:
http://hunoppc.amiga-projects.net/sites ... aos4_0.lha
http://hunoppc.amiga-projects.net/sites ... d-rtcw.zip
http://hunoppc.amiga-projects.net/sites ... -beta7.lha


Return:
http://hunoppc.amiga-projects.net/sites ... aos4_0.lha
http://hunoppc.amiga-projects.net/sites ... l-aos4.lha
http://hunoppc.amiga-projects.net/sites ... -beta7.lha


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 5 lut 2019, 19:12 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3374
Powiem tak, jestem zadowolony z gry na X5000 i nie jestem z X1000.

Po pierwsze na X1000 i betasystemie gra się nie uruchamia, trudno czynić z tego zarzut, aczkolwiek poprzednia wersja z grudnia się uruchamiała.
Po drugie na X1000 i AmigaOS 4.1FE u1, gra, działa płynnie 20 - 40 czy momentami 80fps, by nagle w pewnych miejscach zwlaniać do 1fps. Znowu, ta sama uwaga, w przypadku poprzedniej wersji z grudnia żadnych zwolnień nie było.

Natomiast w przypadku obecnej wersji gry i X5000 też spowolnień nie ma. Może mam coś namieszane w konfiguracji X1000, ale kombinowałem na różne sposoby dosyć długo i nie zdołałem rozwiązać żadnego z tych problemów.

Benchmarku nie idzie wykonać, gdyż tego dema "hyperion", chyba nie ma dołączonego do archiwum przygotowanego przez Huna.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 5 lut 2019, 23:35 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 1241
Mufa napisał(a):
Powiem tak, jestem zadowolony z gry na X5000 i nie jestem z X1000.

Po pierwsze na X1000 i betasystemie gra się nie uruchamia, trudno czynić z tego zarzut, aczkolwiek poprzednia wersja z grudnia się uruchamiała.
Po drugie na X1000 i AmigaOS 4.1FE u1, gra, działa płynnie 20 - 40 czy momentami 80fps, by nagle w pewnych miejscach zwlaniać do 1fps. Znowu, ta sama uwaga, w przypadku poprzedniej wersji z grudnia żadnych zwolnień nie było.

Natomiast w przypadku obecnej wersji gry i X5000 też spowolnień nie ma. Może mam coś namieszane w konfiguracji X1000, ale kombinowałem na różne sposoby dosyć długo i nie zdołałem rozwiązać żadnego z tych problemów.

Benchmarku nie idzie wykonać, gdyż tego dema "hyperion", chyba nie ma dołączonego do archiwum przygotowanego przez Huna.


Na mojej X1000 i RadeonHD 280X GDDR5 3GB - Return miniGL i ES oraz Reborn działają bez problemu.
Timedemo 1 i hyperion demo dotyczą tylko wersji Return - patrz katalog demo.

Drobne uwagi zgłosiłem HunoPPC na AWN.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO