Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest sobota, 23 cze 2018, 19:28

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: sobota, 14 kwi 2018, 14:36 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 21:57
Posty: 731
Czy może ktoś się orientuje skąd zasilić wentylator obudowy (3 pin)? Moja SAM dostała nową budę a w instrukcji do płyty nie ma o tym słowa.
Chciałem zasilić z płyty a nie z zasilacza....

Gdyby kogoś to zainteresowało to pomimo, że obudowa Raijintek Metis jest do płyt mini-itx to format flex, po zdemontowaniu kieszeni dla jednego hdd, pasuje idealnie. Ostatnie złącze PCI jest jednak zakryte. Dobrze posłuży też dla Tabora bo ma miejsce na podwójną kartę graficzną.

_________________
SAM440 Flex 800MHz 1GB R9250 SBLive! OS4.1 FE


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla TwitterUdostępnij dla Google+
Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 14 kwi 2018, 17:29 
Online
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 13:28
Posty: 1024
Skoro płyta nie ma złącza, a nie chcesz z zasilacza, to liczysz na cud?
Tylko przejściówka z zasilacza.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 14 kwi 2018, 19:11 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 21:57
Posty: 731
Cytuj:
Skoro płyta nie ma złącza, a nie chcesz z zasilacza, to liczysz na cud?

Tak, liczę na cud, że ktoś wie co oznaczają nie opisane piny na płycie :P Nawet instrukcja nie opisuje wszystkiego na płycie.
A o przelotce wiem ale w weekend trudno ją wykombinować. Trochę dziwne żeby płyta nie umożliwiała żadnego chłodzenia.

_________________
SAM440 Flex 800MHz 1GB R9250 SBLive! OS4.1 FE


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 14 kwi 2018, 20:13 
Online
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 13:28
Posty: 1024
No ale tak jest, w 460EX jest to samo. Z tym że tam istotniejsze jest chłodzenie układu na płycie, wiatraczek z obudowy jest zbędny.
Zanim napisałem ci pierwszego posta oglądałem dokumentację i zdjęcia płyty i nie widziałem tam nic co wskazuje na takie złącze. Musisz wytrwać do poniedziałku albo zaryzykować.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 14 kwi 2018, 20:34 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 21:57
Posty: 731
OK, nie jest to wielki problem bo całe lata nie miałem tego wiatraka ale jest w obudowie, to dla pożądku chciałem podpiąć. Zapytam jeszcze na Amigans a dziś w nocy powalczę z podpięciem do TV, bo monitor i pokój straciłem na rzecz dzieciarni. A tak będę mógł częściej niż raz na kwartał odpalic Ami. Jak mniemam, na starym R9250 mogę zapomnieć o Workbenchu w UHD?

_________________
SAM440 Flex 800MHz 1GB R9250 SBLive! OS4.1 FE


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 14 kwi 2018, 20:50 
Online
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 13:28
Posty: 1024
Chcesz poprzesuwać ikonki w 4k? :) Powinno dać się, tylko pewnie trzeba dodać tę rozdzielczość do listy.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 14 kwi 2018, 21:08 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 21:57
Posty: 731
adam napisał(a):
Chcesz poprzesuwać ikonki w 4k? :) Powinno dać się, tylko pewnie trzeba dodać tę rozdzielczość do listy.


Taki jest plan, na początek :D Potem oczywiście coś bardziej realnego. Nie spodziewam się, że skalowanie będzie wyglądało super ale przynajmniej na jakiś czas wystarczy. Przynajmniej w Tower57 pogram :mrgreen:
Wydawało mi się, że Radek nie da rady...
Na razie TV nie rozpoznaje sygnału ale to chyba wina zapisanej rozd. 1920x1200 bo ekran startowy widać.

_________________
SAM440 Flex 800MHz 1GB R9250 SBLive! OS4.1 FE


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 15 kwi 2018, 00:36 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 21:57
Posty: 731
Przemek napisał(a):
Wydawało mi się, że Radek nie da rady...
.


No jednak nie da rady. Max to 2048 x 1536. Chociaż przynajmniej już mam obraz. DDC wykryło FHD i poniżej....

_________________
SAM440 Flex 800MHz 1GB R9250 SBLive! OS4.1 FE


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO