Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest sobota, 20 sty 2018, 05:24

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
PostNapisane: niedziela, 14 sty 2018, 10:20 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 2883
No ale w specyfikacji, którą podaleś stoi jak byk:
Power Connectors:1 x 6-pin

a na fotach już go nie ma i na realnych kartach też, więc moim zdaniem przeginają.

Co do różnic w taktowaniu, jakie podałeś, to od pewnego czasu GPU, podobnie jak wcześniej osiągnęły to CPU, dorobiły się trybu boost. Tylko tu dziala to trochę inaczej, generalnie chodzi o to że gdy zachodzi potrzeba procesor graficzny może przyspieszyć na krótko "podkręcając się" powyżej nominalnego taktowania, do momentu aż temperatura nie osiągnie niebezpiecznego poziomu. Nie wiem tylko czy takie sztuczki są możliwe niezależnie od sterowników. Przypuszczam że nie bo na PC jest soft do regulowania tego (w zakresie ustawiania maksymalnego taktowania i maksymalnej temperatury pracy). Zatem mocno wątpliwe czy to dotatkowe turbo z poziomu Amigi działa.


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla TwitterUdostępnij dla Google+
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 14 sty 2018, 14:33 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 1041
Sapphire jest w wersjach 45W, 75W, 90W:



Załącznik:
SapphireRX560_45W_75W_90W.jpg
SapphireRX560_45W_75W_90W.jpg [ 156.5 KiB | Przeglądane 132 razy ]


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 14 sty 2018, 15:11 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 13:28
Posty: 937
Zdaje się że jest prosta uniwersalna zasada: karty do 50 W nie mają dodatkowego zasilania.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 14 sty 2018, 22:00 
Offline
Regularny forumowicz
Regularny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 7 lut 2014, 21:09
Posty: 150
Lokalizacja: Katowice
Jeżeli kupiłeś tą
https://www.x-kom.pl/p/372399-karta-graficzna-amd-sapphire-radeon-rx-560-pulse-oc-2gb-gddr5.html
kod producenta 11267-02-20G
http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp?pid=76B1DA6D-2B50-4BAF-BDC6-4B5B869BF277&lang=eng
I nie ma złącza zasilania ja bym zwrócił za towar niezgodny ze specyfikacją.
Na stronie producenta jak byk pisze że ma mieć "1 x 6-pin AUX Power Connector"

_________________
Niepoprawny Optymista


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 14 sty 2018, 23:29 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 2883
Ja kupiłem ASUSa.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 15 sty 2018, 20:00 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 14:15
Posty: 690
No i odebrałem swojego Asusa. Faktycznie nie ma zasilania dodatkowego 6-pin. Ale nie sądzę by było to problemem, to przeciążanie było związane z serią 480.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 16 sty 2018, 22:02 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 14:15
Posty: 690
Jeszcze w temacie kart:

http://antyweb.pl/wracaja-braki-kart-gr ... hore-ceny/


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO