Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest czwartek, 20 cze 2019, 13:53

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: poniedziałek, 4 lut 2019, 22:24 
Offline
Prestiżowy forumowicz
Prestiżowy forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 1287
Nowy wątek w którym będziemy zamieszczać swoje spostrzeżenia na temat gry w wersji Reborn - Return to castle Wolfenstein.


Huno PPC prosi o testy:

--- Copy & Paste ---

http://www.amigans.net/modules/xforum/v ... post113008

@All
For testing your RTCW standard on your amiga

on console:
timedemo 1
demo hyperion

And post your results
Big thanks
HunoPPC

--- End ---


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla Twitter
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 6 lut 2019, 11:21 
Offline
Prestiżowy forumowicz
Prestiżowy forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 1287
Na mojej X1000 i RadeonHD 280X GDDR5 3GB - Return miniGL i ES oraz Reborn działają bez problemu.
Drobne uwagi zgłosiłem HunoPPC na AWN.

PS.
Gra wykorzystuje ok 800 MB pamięci graficznej RadeonaHD 280X na tekstury HD.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 6 lut 2019, 17:41 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3459
amig_os napisał(a):
PS.
Gra wykorzystuje ok 800 MB pamięci graficznej RadeonaHD 280X na tekstury HD.


I tu był mój błąd. Jako że betasystem jest moim domyślnym, przy którym spędzam ponad 90% czasu na X1000, to standardowy AmigaOS 4.1 FE jest mocno zaniedbany. Na tyle mocno że cały czas mialem tam jeszcze sterownik RadeonHD V2.22, przez to było ograniczenie do 256MB i w bardziej złożonych lokalizacjach gra stawała w miejscu. Po zmianie sterownika na 3.6, w miejscach gdzie przedtem miałem 1fps mam ponad 40fps :ok: Huno Rulez :obscene-drinkingcheers:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 6 lut 2019, 18:09 
Offline
Prestiżowy forumowicz
Prestiżowy forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 1287
Mufa napisał(a):
I tu był mój błąd. Jako że betasystem jest moim domyślnym, przy którym spędzam ponad 90% czasu na X1000, to standardowy AmigaOS 4.1 FE jest mocno zaniedbany. Na tyle mocno że cały czas mialem tam jeszcze sterownik RadeonHD V2.22, przez to było ograniczenie do 256MB i w bardziej złożonych lokalizacjach gra stawała w miejscu. Po zmianie sterownika na 3.6, w miejscach gdzie przedtem miałem 1fps mam ponad 40fps :ok: Huno Rulez :obscene-drinkingcheers:


Lepiej iść na przód niż się cofać - Hans i jego sterownik rządzi :)

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO