Forum AmigaOne Zone
http://forum.amigaone.pl/

Reborn - Return to castle Wolfenstein - testy.
http://forum.amigaone.pl/gry-f6/reborn-return-to-castle-wolfenstein-testy-t1325.html
Strona 1 z 1

Autor:  amig_os [ poniedziałek, 4 lut 2019, 22:24 ]
Tytuł:  Reborn - Return to castle Wolfenstein - testy.

Nowy wątek w którym będziemy zamieszczać swoje spostrzeżenia na temat gry w wersji Reborn - Return to castle Wolfenstein.


Huno PPC prosi o testy:

--- Copy & Paste ---

http://www.amigans.net/modules/xforum/v ... post113008

@All
For testing your RTCW standard on your amiga

on console:
timedemo 1
demo hyperion

And post your results
Big thanks
HunoPPC

--- End ---

Autor:  amig_os [ środa, 6 lut 2019, 11:21 ]
Tytuł:  Re: Reborn - Return to castle Wolfenstein - testy.

Na mojej X1000 i RadeonHD 280X GDDR5 3GB - Return miniGL i ES oraz Reborn działają bez problemu.
Drobne uwagi zgłosiłem HunoPPC na AWN.

PS.
Gra wykorzystuje ok 800 MB pamięci graficznej RadeonaHD 280X na tekstury HD.

Autor:  Mufa [ środa, 6 lut 2019, 17:41 ]
Tytuł:  Re: Reborn - Return to castle Wolfenstein - testy.

amig_os napisał(a):
PS.
Gra wykorzystuje ok 800 MB pamięci graficznej RadeonaHD 280X na tekstury HD.


I tu był mój błąd. Jako że betasystem jest moim domyślnym, przy którym spędzam ponad 90% czasu na X1000, to standardowy AmigaOS 4.1 FE jest mocno zaniedbany. Na tyle mocno że cały czas mialem tam jeszcze sterownik RadeonHD V2.22, przez to było ograniczenie do 256MB i w bardziej złożonych lokalizacjach gra stawała w miejscu. Po zmianie sterownika na 3.6, w miejscach gdzie przedtem miałem 1fps mam ponad 40fps :ok: Huno Rulez :obscene-drinkingcheers:

Autor:  amig_os [ środa, 6 lut 2019, 18:09 ]
Tytuł:  Re: Reborn - Return to castle Wolfenstein - testy.

Mufa napisał(a):
I tu był mój błąd. Jako że betasystem jest moim domyślnym, przy którym spędzam ponad 90% czasu na X1000, to standardowy AmigaOS 4.1 FE jest mocno zaniedbany. Na tyle mocno że cały czas mialem tam jeszcze sterownik RadeonHD V2.22, przez to było ograniczenie do 256MB i w bardziej złożonych lokalizacjach gra stawała w miejscu. Po zmianie sterownika na 3.6, w miejscach gdzie przedtem miałem 1fps mam ponad 40fps :ok: Huno Rulez :obscene-drinkingcheers:


Lepiej iść na przód niż się cofać - Hans i jego sterownik rządzi :)

Obrazek

Strona 1 z 1 Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/