Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest piątek, 20 paź 2017, 01:41

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: niedziela, 25 cze 2017, 09:37 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): czwartek, 25 wrz 2014, 20:41
Posty: 429
Nie działa. ;) Modeler działa, ale sam LightWave nie. W Shell wywala komunikat, że nie może konfiguracji wczytać. Testowałem na różnych partycjach SFS, NG itd. Myśle, że coś jest nie tak s AmigaOS dla X5000. Identyczny LW chodził mi pod Pegem i ostatnim 4.1. Ktoś może sprawdzić u siebie?


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla TwitterUdostępnij dla Google+
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 25 cze 2017, 17:47 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): czwartek, 25 wrz 2014, 20:41
Posty: 429
Dobra zrobiłem. :) Problemem był ekran LW. Skopiowałem ustawienia Screen.prefs z mojego starego systemu i chodzi. Tak więc jeśli ktoś chce mieć LW na 4.1 to musi uzyć NewMode (do promocji ekranów) i na początek poustawiać mu wartości odpowiednie. A potem przejąć do preferencji Screens.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 27 cze 2017, 09:17 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): czwartek, 25 wrz 2014, 20:41
Posty: 429
Page Stream 4 za nic nie moge uruchomic na X5000. Ktos cos probowal? Cos mam jednak wrazenie, ze w systemie zostalo przestawione. W sumie nie mozna narzekac, bo rozwoj musi byc. Co nie zmienia faktu, ze PS moglby chodzic. :)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 27 cze 2017, 12:14 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 13:28
Posty: 874
Zgłoś błąd przez Bugtracker. No chyba że nie masz legalnej kopii to lepiej nie ;)
Na przykład tutaj http://www.pagestream.org/?action=Bug%2 ... &watch=add wisi błąd od 2015, i to krytyczny, dla AmigaOS 4.1.

Ciężko powiedzieć czy on nad tym pracuje, ale wersja pod AmigaOS jako jedyna nie ma wersji demo co świadczy o słabym wsparciu.
Najnowsza publiczna amigowa beta jest z 2013 r. i nie jest stabilna. No i jest na MorphOS. Frank Mariak pokazywał nowszą wersję ale też nie wiadomo kiedy to wyjdzie, zresztą i tak nie dla nas.

Ja wczoraj zainstalowałem wersję demo pod Windows. Pomimo że to wersja Pro nie otwiera mi dokumentów PDF. Na pewno jeszcze powalczę z poznaniem programu, ale jest topornie.
Trzeba molestować autora że jest zainteresowanie amigowymi wersjami.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 27 cze 2017, 17:33 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 18:21
Posty: 771
U mnie działa. Po pierwszym uruchomieniu wyskakuje okienko z GR ale potem działa.
Po pierwszym uruchomieniu w ogóle, trzeba ustawić ścieżki do fontów w systemowych preferencjach.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 27 cze 2017, 21:31 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): czwartek, 25 wrz 2014, 20:41
Posty: 429
Też mam GR, ale po jego ignorancji nie dzie się nic, tylko system jest w takim stanie, że trzeba restart zrobić. Mi się zawisze na wczytywaniu bibliotek kolorów.


Załączniki:
PS.png
PS.png [ 191.19 KiB | Przeglądane 436 razy ]
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 28 cze 2017, 03:00 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 18:21
Posty: 771
Może brakuje mu czegoś.
Proponuje zrobić taki skrypt do uruchamiania:

Assign PageStream: ""
Assign PageStream3: ""
Assign PageStream4: ""
Assign SoftLogik: "PageStream:SoftLogik"
Assign Fonts: "PageStream:SoftLogik/Fonts" ADD
pagestream:pagestream4


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 28 cze 2017, 09:12 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): czwartek, 25 wrz 2014, 20:41
Posty: 429
Oczywiscie te wpisy mam.

P.S: Pisalem do Page Stream o wersje 5 aby mozna kupic, ale oczywiscie 0 odzewu. Soft pewnie w wersji Amiga zakonczyl swoj zywot.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 28 cze 2017, 19:31 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 922
radzik napisał(a):
Oczywiscie te wpisy mam.

P.S: Pisalem do Page Stream o wersje 5 aby mozna kupic, ale oczywiscie 0 odzewu. Soft pewnie w wersji Amiga zakonczyl swoj zywot.


Może uda Ci się kupić w:

https://www.alinea-computer.de/produkte ... pagestream

Alinea zawsze odpisuje - spoko goscie.

PS.

PageStream 5 dla 68k i AmigaOS4-PPC:

http://pagestream.net/?action=Folders&id=14


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 28 cze 2017, 19:59 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 922
radzik napisał(a):
Dobra zrobiłem. :) Problemem był ekran LW. Skopiowałem ustawienia Screen.prefs z mojego starego systemu i chodzi. Tak więc jeśli ktoś chce mieć LW na 4.1 to musi uzyć NewMode (do promocji ekranów) i na początek poustawiać mu wartości odpowiednie. A potem przejąć do preferencji Screens.


W tym tutorialu jest takie samo rozwiązanie:

http://www.morphos-storage.net/Document ... orphOS.pdf


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 29 cze 2017, 01:01 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 23:31
Posty: 536
Radzik, mogę cię prosić o przesłanie plików które masz w Toaster/Lightwave_support,
przede wszystkim chodzi mi o MOD-config i LW-config, a poza tym mój CyberGFXRendererPrefs
nie zapisuje mi nic w S:, czy mógłbyś mi przesłać również plik który on tworzy?

Następny problem jaki mam z ustawieniem wszystkiego to to, że w CGFXRendererPrefs nie mam rozwałki
1920x1080, maks to 1600x900. Jak to jest u ciebie?

_________________
AmigaOne X5000/020, Sapphire Radeon R9 270X Toxic, 2GB RAM.
Amiga1200/060 32MB RAM
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 29 cze 2017, 08:51 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): czwartek, 25 wrz 2014, 20:41
Posty: 429
Jak bede w domu to zrobie paczke. CGFXRenderPrefs nie uzywam, czyli renderuje do pliku a nie wyswietlam na ekranie.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 29 cze 2017, 21:23 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): czwartek, 25 wrz 2014, 20:41
Posty: 429
Ustawienia LW i preferencje Screens.


Załączniki:
LW_settings.lha [22.65 KiB]
Pobrane 14 razy
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO