Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest środa, 28 cze 2017, 00:29

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: niedziela, 25 cze 2017, 09:37 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): czwartek, 25 wrz 2014, 20:41
Posty: 346
Nie działa. ;) Modeler działa, ale sam LightWave nie. W Shell wywala komunikat, że nie może konfiguracji wczytać. Testowałem na różnych partycjach SFS, NG itd. Myśle, że coś jest nie tak s AmigaOS dla X5000. Identyczny LW chodził mi pod Pegem i ostatnim 4.1. Ktoś może sprawdzić u siebie?


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla TwitterUdostępnij dla Google+
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 25 cze 2017, 17:47 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): czwartek, 25 wrz 2014, 20:41
Posty: 346
Dobra zrobiłem. :) Problemem był ekran LW. Skopiowałem ustawienia Screen.prefs z mojego starego systemu i chodzi. Tak więc jeśli ktoś chce mieć LW na 4.1 to musi uzyć NewMode (do promocji ekranów) i na początek poustawiać mu wartości odpowiednie. A potem przejąć do preferencji Screens.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 27 cze 2017, 09:17 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): czwartek, 25 wrz 2014, 20:41
Posty: 346
Page Stream 4 za nic nie moge uruchomic na X5000. Ktos cos probowal? Cos mam jednak wrazenie, ze w systemie zostalo przestawione. W sumie nie mozna narzekac, bo rozwoj musi byc. Co nie zmienia faktu, ze PS moglby chodzic. :)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 27 cze 2017, 12:14 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 13:28
Posty: 812
Zgłoś błąd przez Bugtracker. No chyba że nie masz legalnej kopii to lepiej nie ;)
Na przykład tutaj http://www.pagestream.org/?action=Bug%2 ... &watch=add wisi błąd od 2015, i to krytyczny, dla AmigaOS 4.1.

Ciężko powiedzieć czy on nad tym pracuje, ale wersja pod AmigaOS jako jedyna nie ma wersji demo co świadczy o słabym wsparciu.
Najnowsza publiczna amigowa beta jest z 2013 r. i nie jest stabilna. No i jest na MorphOS. Frank Mariak pokazywał nowszą wersję ale też nie wiadomo kiedy to wyjdzie, zresztą i tak nie dla nas.

Ja wczoraj zainstalowałem wersję demo pod Windows. Pomimo że to wersja Pro nie otwiera mi dokumentów PDF. Na pewno jeszcze powalczę z poznaniem programu, ale jest topornie.
Trzeba molestować autora że jest zainteresowanie amigowymi wersjami.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 27 cze 2017, 17:33 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 18:21
Posty: 739
U mnie działa. Po pierwszym uruchomieniu wyskakuje okienko z GR ale potem działa.
Po pierwszym uruchomieniu w ogóle, trzeba ustawić ścieżki do fontów w systemowych preferencjach.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 27 cze 2017, 21:31 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): czwartek, 25 wrz 2014, 20:41
Posty: 346
Też mam GR, ale po jego ignorancji nie dzie się nic, tylko system jest w takim stanie, że trzeba restart zrobić. Mi się zawisze na wczytywaniu bibliotek kolorów.


Załączniki:
PS.png
PS.png [ 191.19 KiB | Przeglądane 21 razy ]
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO