Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest czwartek, 22 lut 2018, 01:16

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: środa, 17 sty 2018, 22:54 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 14:15
Posty: 733
Po instalacji nowego MUI (chyba) zauważyłem, że w niektórych programach po polsku brakuje polskich czcionek, są krzaczki. Chodzi mi konkretnie o okienka, menusy itp. Jak to przywrócić?


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla TwitterUdostępnij dla Google+
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 18 sty 2018, 00:46 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 23:11
Posty: 1079
Emu napisał(a):
Po instalacji nowego MUI (chyba) zauważyłem, że w niektórych programach po polsku brakuje polskich czcionek, są krzaczki. Chodzi mi konkretnie o okienka, menusy itp. Jak to przywrócić?


Masz wgrane poprawione klasy z os4depot ?

mcc_betterstring.lha
mcc_thebar.lha
mcc_texteditor.lha
mcc_nlist.lha

Te z strony muidev.de MUI-5.0-2017R4-os4-contrib.lha są z błędami.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 18 sty 2018, 01:29 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 14:15
Posty: 733
Nie pomogło, przeinstalowałem te klasy i dalej mam krzaczki no. w VPDF. To nic z czcionkami czasem?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 18 sty 2018, 03:08 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 10 wrz 2012, 08:07
Posty: 212
Emu napisał(a):
Nie pomogło, przeinstalowałem te klasy i dalej mam krzaczki no. w VPDF. To nic z czcionkami czasem?


O ile mnie pamięć nie myli to VPDF zawsze miał problem z pl znaczkami. To jest coś związane z innym rozpoznawaniem charsetu w OS 4 a innymi amigopodobnymi systemami. VPDF to port z Mosa.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 20 sty 2018, 00:40 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 14:15
Posty: 733
TomK napisał(a):
Emu napisał(a):
Nie pomogło, przeinstalowałem te klasy i dalej mam krzaczki no. w VPDF. To nic z czcionkami czasem?


O ile mnie pamięć nie myli to VPDF zawsze miał problem z pl znaczkami. To jest coś związane z innym rozpoznawaniem charsetu w OS 4 a innymi amigopodobnymi systemami. VPDF to port z Mosa.


Ok, ale u mnie brakuje też czcionek np. w AmigaAmp-ie?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 20 sty 2018, 04:52 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): poniedziałek, 10 wrz 2012, 08:07
Posty: 212
Ja też nie mam. W tym wątkuhttp://forum.amigaone.pl/oprogramowanie-f5/10-powodow-dla-ktorych-nie-wespre-bounty-owb-t435-30.html?hilit=limpidclock troszkę takich problemów jest opisane. Pamiętam że np LimpidClock miał skopaną lokalizację archiwum i ktos tyu na forum zrobił dobrą.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO