Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest sobota, 16 gru 2017, 14:56

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: poniedziałek, 20 lis 2017, 01:47 
Offline
Amator
Amator

Dołączył(a): wtorek, 7 mar 2017, 23:40
Posty: 23
Witam, bo coś mi nie działa albo złe to robię, może ktoś będzie wiedział.
Próbuje dodać tekst do Hollywood i po wpisaniu czegoś w oknie zamraża Desingera.
Dodaje video, co może być nie tak? Lub co źle robię?





WB mam 3.9 plus ClassicWB WinUAE 040/FPU JIT Picasso IV


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla TwitterUdostępnij dla Google+
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 20 lis 2017, 03:06 
Offline
Amator
Amator

Dołączył(a): wtorek, 7 mar 2017, 23:40
Posty: 23
t9 napisał(a):
Witam, bo coś mi nie działa albo złe to robię, może ktoś będzie wiedział.
Próbuje dodać tekst do Hollywood i po wpisaniu czegoś w oknie zamraża Desingera.
Dodaje video, co może być nie tak? Lub co źle robię?





WB mam 3.9 plus ClassicWB WinUAE 040/FPU JIT Picasso IV



Dobra mniej więcej wiem oco chodzi tzn. trzeba dodać Fonta do projektu ale jeszcze nie wiem jak. Użyłem projektu dla testu, Test Quiz i tam normalnie text działa.
Ogólnie to prubuje przełożyć AMIGA NG z pdf na Hollywod zobaczymy, może się uda.

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 20 lis 2017, 07:24 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 2819
W oknie gdzie wprowadzasz tekst masz symbol duże "F" tam wybierasz font, poza tym na filmiku widzę że chciałeś wprowadzić czarny tekst na czarną chmurkę. We wspomnianym juź oknie w ostatniej zakładce wybierasz kolor tekstu.

Przełożenie dużej ilości tekstu na slajd zwłaszcza gdy włączysz jakiś antyaliasing, to może finalnie być dla Amigi klasycznej bardzo ociężała rzecz w odbiorze, być może nawet bardziej niż oryginalny PDF.

Niestety Hollywood zbyt lekki nie jest zwłaszcza w obliczu 68k.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 20 lis 2017, 12:41 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 13:28
Posty: 910
Mnie się wydaje że skoro to emulator to problem może być inny.W Windows od jakiegoś czasu wiele, zwłaszcza starszych programów nie będących edytorami tekstu (np. graficzne), wywala się przy wpisywaniu tekstu. Prawdopodobnie jest jakaś ochrona przed złośliwymi skryptami, z tym że działa to "za dobrze". Możliwe że ten "udany" mechanizm działa tez w WinUAE. Ale to tylko jedna z hipotez, bo ta możliwość jeszcze nie padła w tym wątku.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 20 lis 2017, 18:09 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 18:21
Posty: 804
Może wymaga jakiegoś patcha na system.
.ttf nie były obsługiwane bezpośrednio przez Amiga OS 3.x.
Trzeba było instalować patche.
Powinno być w dokumentacji do HW.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO