Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest czwartek, 26 kwi 2018, 03:28

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autor Wiadomość
PostNapisane: sobota, 30 wrz 2017, 10:10 
Offline
Doborowy forumowicz
Doborowy forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 13:28
Posty: 994
Dosyć dobrze opisany jest ten pakiet w książce radzika, ale jak najbardziej jest to temat na odcinek dłuższy, taki na 10 minut.
A w przypadku takich sytuacji jaka tutaj wystąpiła - dałbym planszę na koniec na 5 sekund typu "w następnym odcinku pokażę niezbędnik zTools", Trudniejsza opcja to powiedzieć jeszcze dwa słowa wykorzystując jako obraz ostatnią klatkę.


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla TwitterUdostępnij dla Google+
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 14 paź 2017, 16:35 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): czwartek, 25 wrz 2014, 20:41
Posty: 456
Nowy odcinek:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 14 paź 2017, 19:46 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 23:31
Posty: 601
Na prawdę nic się nie da zrobić z tą różnicą głośności?
Może ścisz ten początek, muza charakterystyczna ale daje po uszach
jak cięcie brzeszczotem aluminiowej blaszki.

_________________
AmigaOne X5000/020, Sapphire Radeon R9 270X Toxic, 2GB RAM.
Amiga1200/060 32MB RAM
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 16 paź 2017, 09:28 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): czwartek, 25 wrz 2014, 20:41
Posty: 456
Chyba jedynym rozwiązaniem jest montowanie filmów nie na AmigaOS. Nie ma narzędzie normalizujący dźwięk. Trzeba by eksportować audio do edytora audio, normalizować, a potem składać to na ffshop (czy innym).


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 16 paź 2017, 10:39 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 23:31
Posty: 601
radzik napisał(a):
Chyba jedynym rozwiązaniem jest montowanie filmów nie na AmigaOS. Nie ma narzędzie normalizujący dźwięk. Trzeba by eksportować audio do edytora audio, normalizować, a potem składać to na ffshop (czy innym).

A nie możesz ściszyć dźwięku w czołówce raz na zawsze, wtedy tylko raz będziesz musiał to robić a nie za każdym razem gdy nagrywasz
nowy odcinek? Gdziekolwiek to musi być zrobione, na Ami czy grzybie.

_________________
AmigaOne X5000/020, Sapphire Radeon R9 270X Toxic, 2GB RAM.
Amiga1200/060 32MB RAM
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 16 paź 2017, 14:30 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3037
radzik napisał(a):
Chyba jedynym rozwiązaniem jest montowanie filmów nie na AmigaOS. Nie ma narzędzie normalizujący dźwięk. Trzeba by eksportować audio do edytora audio, normalizować, a potem składać to na ffshop (czy innym).


Oczywiście jak najbardziej pod AOS 4 jest możliwe wyciszenie dźwięku bezpośrednio operując na filmie, bez ładowania ściezki dźwiękowej do edytora audio. Ja skutecznie ściszyłem pobraną czołówkę wpisując w pole output, komendę jak na grabie w załączniku. Zatem nie trzeba kalać montowanego filmu pecetem ;)

Tak jak pisze Radek, wystarczyło by więc tę czołówkę ściszyć raz na zawsze o odpowiednią liczbę decybeli dostosowaną do zwyczajowego poziomu głośności Twoich nagrań i po kłopocie. Nie musi to być jakoś idealnie znormalizowane co do 1% głośności. Przypuszczam że jeśli róźnica czołówka vs. reszta nagrania będzie na poziomie 2 - 3 decybeli, to nikt się nie pokapuje, a nawet jeśli, to nie będzie to jakoś mocno irytować. Co innego gdy różnica jest powyżej 10dB (a tak jest chyba teraz), w tym wypadku nie ma się co dziwić pomrukom niezadowolenia.


Załączniki:
ffmpeggui.jpg
ffmpeggui.jpg [ 100.72 KiB | Przeglądane 236 razy ]
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO