Forum AmigaOne Zone

Forum użytkowników Amigi i nie tylko
Teraz jest środa, 18 lip 2018, 05:15

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: środa, 2 sie 2017, 10:29 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3100
adam napisał(a):
Z dźwiękiem - to mam komunikat systemowy o niedostępności AHI na etapie uruchamiania. I w samej grze urządzenie niedostępne.
Na pewno jeszcze się tym pobawię, bo akurat ta gra ma poziom grafiki akceptowalny na tyle że można dziś pograć.


Coś co mogę doradzić na szybko, to rzecz którą napisałem już w artku na blogu, czyli włączenie programiku CIAgent. Co prawda u mnie w żaden sposób nie wpływa to na AHI, a jedynie na to że w konsoli nie pojawia się komunikat:
Kod:
ERROR: timer couldn't open cia resource


no ale jeśli tego nie używałeś wcześniej, to spróbować nie zaszkodzi.


Udostępnij dla FacebookUdostępnij dla TwitterUdostępnij dla Google+
Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 3 sie 2017, 21:38 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 13:28
Posty: 1030
Dzisiaj wogóle nie dał się uruchomić. Więcej napiszę w wątku o emulacji.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 3 sie 2017, 22:23 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 20 sty 2012, 23:31
Posty: 601
Mufa napisał(a):
Coś co mogę doradzić na szybko, to rzecz którą napisałem już w artku na blogu, czyli włączenie programiku CIAgent. Co prawda u mnie w żaden sposób nie wpływa to na AHI, a jedynie na to że w konsoli nie pojawia się komunikat:
Kod:
ERROR: timer couldn't open cia resource


Zastanawiałem się co to za licho, ale poza tym komunikatem nie stwierdziłem żeby coś źle działało. Nemac chodzi bardzo fajnie, aż się chce grać.

_________________
AmigaOne X5000/020, Sapphire Radeon R9 270X Toxic, 2GB RAM.
Amiga1200/060 32MB RAM
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 4 sie 2017, 09:36 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3100
Radek Cz napisał(a):
Zastanawiałem się co to za licho, ale poza tym komunikatem nie stwierdziłem żeby coś źle działało. Nemac chodzi bardzo fajnie, aż się chce grać.


Czasami sypnie też jednorazowym grimmem, co prawda po kliknięciu "Ignore Errors" można potem grać dalej bezproblemowo, lecz przy użyciu CIAgenta (o ile pamiętam) GrimReaper nie przeszkadza nam wyskakując z nienacka w trakcie rozgrywki.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 5 sie 2017, 11:54 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 13:28
Posty: 1030
U mnie po "Ignore Errors" można wrócić do rozrywki ale bez dźwięku. Sam CIAgent - dobra rzecz. Jedyne co w Nemacu nie mogę to zapisać gry - wtedy gra się wiesza. Nie wiem czy system plików ma coś do tego (SFS/02).


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 5 sie 2017, 12:30 
Offline
Amator
Amator

Dołączył(a): wtorek, 7 mar 2017, 23:40
Posty: 30
Tylko te FPS na Amidze wyglądają trochę inaczej.

Obrazek

Vampire ^^

Obrazek

X5000 ^^

https://youtu.be/01eORjfscDE?t=7m1s


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 5 sie 2017, 14:28 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 sty 2012, 16:14
Posty: 3100
@T9

Radzik odpalił zwykłego Glooma, który ma piksele jak płyty chodnikowe a nie wersję Gloom Deluxe, już o tym pisałem kilka postów wyżej.
Poniżej jest film jakiego zabrakło mi u Radzika, czyli Nemac IV w 1600x9000, tak to wygląda u mnie na X1000 (oczywiście dźwięk mam, tyle że nie nagrałem, bo mi się nie chciało go łączyć z obrazem - o problemach z grabberem HDMI pisałem tutaj). Jestem ciekaw czy na wampirze w takiej rozdziałce dałoby radę pograć.

@Adam
Zapis powinien działać, wszystkie "sejwy", które widać na filmie wykonałem grając na X1000 z filesystemem SFS, load jak widać też działa.



Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 5 sie 2017, 15:30 
Offline
Amator
Amator

Dołączył(a): wtorek, 7 mar 2017, 23:40
Posty: 30
Też mi się wydawało że ten z V2 jest trochę inny, widok broni pasek.

Ale zauważ że w Video za bardzo o tym nie ma ale za to jest stwierdzenie że "piksele aż oczy bolą". Co do końca może nie być prawdą bo jak widzimy w niektórych wariantach jest nawet całkiem spoko.


Zauważmy że obraz z E-UAE wygląda trochę jak z Amigowego Composite.


Nemac IV działa już w rozdzielczości VGA a to co innego niż PAL. dla przykładu X-men Mind

Obrazek

Normalny rozmiar https://images81.fotosik.pl/732/d60b124a12498eb7.png

Na E-UAE nie zobaczymy takiego znikania pikseli, przechodzenia pikseli przy poruszania itp. Po prostu tam się wszystko zlewa.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 7 sie 2017, 10:37 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 16:11
Posty: 664
Mufa napisał(a):
Jestem ciekaw czy na wampirze w takiej rozdziałce dałoby radę pograć.


Szczerze wątpię.

_________________
Amiga Rulez / YT
Idzie żyd ulicą i znajduje portfel. Otwiera go, liczy pieniądze i mówi: "ehh za mało"


Ostatnio edytowano poniedziałek, 7 sie 2017, 11:14 przez parallax, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 7 sie 2017, 11:04 
Offline
Znamienity forumowicz
Znamienity forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 13:28
Posty: 1030
Po jakiego grzyba wklejasz w odpowiedzi Mufie filmik który on sam zamieścił dwa posty wyżej?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 7 sie 2017, 11:13 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 16:11
Posty: 664
Żeby było bardziej wiadome do czego się odniosłem. Nie wszyscy wracają, czytają wcześniejsze posty.

_________________
Amiga Rulez / YT
Idzie żyd ulicą i znajduje portfel. Otwiera go, liczy pieniądze i mówi: "ehh za mało"


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 7 sie 2017, 16:29 
Offline
Amator
Amator

Dołączył(a): wtorek, 7 mar 2017, 23:40
Posty: 30
W 1280x768 trochę przycina, jak się wyłączy podłogę i sufit to jest spoko. Tak jak u Ciebie to na V2 w 640x480, ale dało by się wycisnąć więcej. Bo takie testy na szybko. Jakiej wersji gry używasz i rozumie odpalasz to z pod OS nie z pod UAE? Postaram się zrobić jakieś video. Tylko nie już.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 7 sie 2017, 21:41 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): czwartek, 25 wrz 2014, 20:41
Posty: 467
Tym razem po angielsku o lasorwej myszce:


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 7 sie 2017, 22:00 
Offline
Elitarny forumowicz
Elitarny forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 16:11
Posty: 664
Duża różnica w szybkości?

_________________
Amiga Rulez / YT
Idzie żyd ulicą i znajduje portfel. Otwiera go, liczy pieniądze i mówi: "ehh za mało"


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 8 sie 2017, 13:18 
Offline
Aktywny forumowicz
Aktywny forumowicz

Dołączył(a): czwartek, 25 wrz 2014, 20:41
Posty: 467
Nie wczuwalem sie, ale wiadomo laser. Lepiej wygodniej i nie ma syfu.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO